AYDIN'DA AYIN ŞOFÖRÜ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Aydın’da 1998 yılında şehir içi ulaşımının sağlanması için faaliyetlerine başlayan Aydın S.S. 133 Nolu Şehir İçi Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi örnek bir karara imza atarak adeta ‘Şoför’ olgusunu değiştirdi. Aydın’da şoförlük örnek kişilerin uğraşı haline gelirken kooperatif yönetimi her ay Aydın’ın örnek şoförünü belirleyip altınla ödüllendirmeye başladı. Eylül ayında Aydın’da ayın şoförü seçilen Suat Gültekin Aydın Şoförler Odası ve 133 Nolu Aydın Şehiriçi Kooperatifi Yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi.
Aydın Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan Sondurak Tesisleri’nde düzenlenen ayın şoförünü ödüllendirme törenine Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve şoförler katıldı.
Aydın’da binlerce kişiye hizmet verdiklerini bunun yanında Aydın’ın gülen yüzü olmaya çalıştıklarını belirten Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Şoförlük aslında çok önemli bir meslek. İnsanoğlu’nun canını emanet ettiği ender kişilerden biri şoförerdir. Toplu taşımada çalışan şoförlerimiz çok zor bir görev üstlenmektedirler. Üstlendikleri işin gereği olarak çalıştıkları her anda sabırlı, hoşgörülü ve anlayışlı olmak zorundadırlar. Müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çıkartılabilmesinin ilk şartı toplu taşıma araçlarımızda çalışanların işlerini iyi yapmaları ve iyi hizmet verebilmeleridir. Şoförlerimiz aynı zamanda kamu hizmeti vermektedir. Günün hangi saatinde olursa olsun bir toplu taşıma aracına binen şahsın kendisini güvende hissedebilmesi verilen hizmetin kalitesiyle ve kamuoyuna yansıyan hizmet anlayışıyla bağlantılıdır. Yolcu, gecenin bir vaktinde aracımıza bindiğinde kendisini ne kadar çok güvende hissediyorsa bizim başarımız o oranda artmış olacaktır. Günümüzde hizmet verenle hizmet alan arasındaki iletişim , kurallara uymak ve benzeri olumlu yaklaşımlar müşteri memnuniyetinin artmasında büyük önem taşımaktadır. Hizmet kalitemizi artırmak amacıyla ayın şoförü uygulaması başlattık. Bu ayın örnek şoförü olan Suat Gültekin diğer şoförlerimize de örnek olmuştur. Kendisini kutluyoruz” diyerek örnek şoförün altınını takdim etti.
“EN BÜYÜK İHTİYAÇ: HOŞGÖRÜ”
Şoförlük mesleğinin çok önemli bir uğraş olduğunu ve şoförlerin insanların doğumdan ölümüne kadar hizmet verdiğini belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Şehiriçi Minibüs Kooperatifi’nin başlatmış olduğu bu uygulamanın herkese örnek olması gerektiğini belirterek “Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önünde tutulursa en büyük ihtiyacın ‘hoşgörü’ olduğu herkesçe kabul edilecektir. Bu nedenle öncelikle herkesi hoşgörüye çağırıyoruz. Başta şoförlerimiz gerek kılık kıyafeti gerekse hal ve hareketleri ile herkese örnek olacak. Gelen memnuniyet ya da şikayetleri kooperatifimzi değerlendiriyor. En örnek ve en hoşgörülü şoför belirlenip ayın şoförü seçiliyor. Bu çalışmanın bir çok kurum ve kuruluşa örnek olmasını diliyorum” diyerek ayın şoförünü kutladı.