Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otoları Kooperatifi’nin ayın şoförü ödül törenine katılmak için kooperatife makam aracıyla gitmek yerine şehiriçi otobüsüne bindi.

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otoları Kooperatifi’nin ''ayın şoförü'' ödül törenine katılan Vali Koçak, basın mensuplarıyla birlikte Aydın Valiliği önünden geçen 8 numaralı otobüse bindi. Aydın Valisinin otobüse bineceğinden habersiz olan şoför ve yolcular, kısa bir şaşkınlıktan sonra Vali Koçak ile sohbet etti.

Vali Koçak, yolculuk sırasında sohbet ettiği vatandaşlardan ulaşımdaki sorun ve sıkıntıları dinledi. Halk otobüsü seyahatinin ardından Vali Koçak, Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifini ziyaret etti.

Ziyarete Efeler Şehiriçi Özel Halk Otoları Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda şoför katıldı.

İl merkezinde plansız olarak otobüse binip ulaşım hizmetlerini yerinde görmek istediğini belirten Vali Koçak, “Halk otobüsüne binmemiz plansız ve anlık gelişti. Hem vatandaşlarımızla iç içe bir hizmet anlayışı doğrultusunda hem de onların ulaşımda sıkıntı yaşayıp yaşamadığını görebilmek adına bunu yaptık. Tespit ettiğim tek sorun duraklara hususi araçların park edilmesi. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı. İlimizdeki toplu ulaşım hizmetlerinin iyi durumda olduğunu tespit ettim” dedi.   

TOPLU ULAŞIMI KULLANIN

Ağustos ayının şoförü seçilen Refik Barutçu'nun plaketini ve çeyrek altınını veren Vali Koçak,  okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, vatandaşlara toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri çağrısı yaptı.