AYDIN HALKIMIZA HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) şehir içi toplu ulaşım araçları sürücüleri için şart koştuğu, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Aydın Şoförler Odası tarafından da birlikte düzenlenen ‘Şehir İçi Toplu Ulaşım Sürücülerine Yönelik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu’ eğitmenlerinden Esra Uluergüven, Aydın’daki şoförlerin, beyefendi ve kadına son derece saygılı olduklarını söyledi

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitmen Esra Uluergüven, “Bugüne kadar yaklaşık bin şoför, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Tanıdığım en kibar, saygılı, seviyeli, yardımsever, beyefendi şoförler Aydın'da çalışıyor. Hangi saatte yolculuk ediyor ve hangi kıyafeti giymiş olursanız olun, bu kentte araçta kalan son kadın yolcu endişesi yaşamazsınız” dedi.

“AYDIN’DA SON KADIN YOLCU STRESİNİ HİSSETMEYİZ”

Aydın'ı; eğitime önem veren, sakin, huzurlu, tarihi değerlere, kültürel varlıklara, doğaya, hayvanlara saygılı insanların yaşadığı ve kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir şehir olarak tanımlayan Uluergüven, şöyle konuştu:

“Herkes dilediği saatte dışarıda olabilir. Toplu taşıma araçlarına, taksilere hiç rahatsızlık yaşamadan binip inebilir. Hiçbir yolcu rahatsız edilmeden seyahat eder. Bunun için saat kavramı belirtmeye gerek yoktur. Arabada kalan son kadın yolcu, tek kadın yolcu olma endişesini hiçbir saatte yaşamaz. Bu stresi Aydın şoförleriyle yolculuk ederken asla hissetmeyiz. Her mevsim ama özellikle de yazın Aydın’da sokaklar cıvıl cıvıl olur ve caddeler farklı kıyafetlerdeki insanlarla dolup taşar. Herkes dilediği saatte dışarıda olabilir, yollarda yürüyebilir, toplu taşıma araçlarına, taksilere, dolmuşlara, servislere hiçbir rahatsızlık yaşamadan binip inebilir. Bu bakımdan çok medeni insanların yaşadığı bir şehirdir Aydın.”

“YOLCULAR ÇOK ŞANSLI”

4 yıldır Aydın'da yaşadığını ifade eden Eğitmen Esra Uluergüven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu eğitimler başlamadan önceki düşüncem; tanıdığım en kibar, saygılı, seviyeli, yardımsever, beyefendi şoförlerin Aydın'da olduğu şeklindeydi. Hatta şikayet ve öneriler hattını kusursuz hizmetinden dolayı arayıp teşekkür ettiğim şoförler de olmuştu. Bu eğitimler başladığı zaman haklarındaki fikirlerimi şoför katılımcılarımızla paylaşmaktan gurur duydum. Aydın’da gerçekten yolcular çok şanslı. Kendileriyle empati kurabilen, iletişimleri üst düzeyde, saygı ve seviye kurallarıyla çalışan şoförlerimizle yolculuk etmek gerçekten bir ayrıcalık.”

“AYDIN BİR ADIM ÖNDE”

Aydın Şoförler Odası’nın kurumsallaşmaya verdiği önemi, şoför eğitimlerine yansıttığı özen ve titizlikle gösterdiğine dikkati çeken Uluergüven, “Şoförlere yönelik bir haftalık eğitim, birbirinden donanımlı eğitimciler tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki tam donanımlı eğitim salonlarında verilmektedir. Kişisel Gelişim, İletişim, Güvenli Sürüş Teknikleri,Trafik Kuralları Eğitimi, Sürücü Psikolojisi, Sürücü Beslenmesi derslerini içeren bu kurs programı şoförlerimize birbirinden değerli bilgiler sunmaktadır. Bu kapsamlı içerik, her derse giren farklı eğitimciler tarafından haftalık olarak verilmektedir. Amacımız her konuda daha donanımlı şoförler ile kusursuz hizmet sunmak ve değişimin ilerlemenin öncüsü olarak çalışan, üreten Aydın’da hep bir adım önde olmaktır. Bu eğitimlerin ülke çapına yayılması gereklidir. Aydın’da toplu taşıma araçlarımızda hiçbir negatif olay olmadığı halde, şoförlerimizin önem vermeleri nedeniyle devamlılık sağladığımız bu eğitimler sayesinde kişisel gelişimlerini üst seviyeye taşıyan şoförlerimizle, Aydın'dan sesimizi duyurmak istiyorum. Bizler, 'eğitim şart' diyerek yolumuza devam ediyoruz. Ulaşımda kalite herkesin en doğal hakkıdır. Aydın'daki yolcularımızın yaşadığı bu üst kaliteyi ve ayrıcalığı ülkemizdeki her yolcunun yaşamasını dileriz” diye konuştu.

Resimler