2015 YILI GENEL KURULUMUZU YAPTIK. TÜM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN.

Aydın 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi Başkanımız Okan Yalçın, tüm kooperatif üyelerini konut sahibi yapacak bir yapı projesi hayata geçireceklerini söyledi.

 

 

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde 2000 yılında kurulan ve şuan 151 üyesi bulunan 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi, seçimsiz olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu'nda yapılan genel kurula, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Karabenli, TES-İŞ Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Aydın, Belediye İş Aydın Şubesi Başkanı Hidayet Yaman, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kıvanç, Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Kozalı, AGC Başkanı Semra Şener, Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana ve şoförler katıldı.

DİVAN BAŞKANI KEMAL ÖZDEMİR OLDU

Genel kurul, divanın oluşturulması ile başladı. Yapılan oylama sonucu Kemal Özdemir Divan Başkanlığı'na, Ali Pekgüzel ve Erdoğan Selçuk da Katip Üyelikleri'ne seçildi. Ardından, yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri okunup, oybirliğiyle ibra edildi.

ÜYELER DAİRE SAHİBİ OLACAK

Genel kurulun dilek ve temenniler kısmında söz alan 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yalçın, kooperatif üyelerinin yaşadığı sorunları daha hızlı çözüme kavuşturmak için tüm resmi kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini her zaman en üst düzeyde sürdürdüklerini ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmalar sonucunda, toplu taşıma araçlarında, ücretsiz seyahat eden yolcularla ilgili araç sahiplerine aylık 750 TL gelir desteği verilmesini sağladıklarını belirten Yalçın, bu gelirin şoför esnafına can suyu olacağını dile getirdi.

Yalçın, "Henüz bu 750 TL'yi almadık. Ama bazı üye arkadaşlarımız, yanıma geldi, 'Başkanım, biz, bu parayı almayalım, hatta üzerine bir miktar daha para koyarak, tüm arkadaşlarımızın konut sahibi olmasını sağlayalım' dediler. Bu tavsiye açıkçası, benim çok hoşuma gitti. Önümüzdeki süreçte, tüm üyelerimizin konut sahibi olmasını sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projenin yapılması için de kooperatif bünyesinde bir yapı komisyonu kuracağız" dedi.

20 DÖNÜMLÜK ARAZİ ALINACAK

Mevcut bulundukları yerin artık kendilerine dar geldiğini kaydeden Yalçın, içerisinde araçların bakım ve onarımının yapılabileceği en az 20 dönümlük bir arazi almayı düşündüklerini, bununla ilgili önümüzdeki günlerde çalışma yapacaklarını da bildirdi.

ARAÇLARA ENGELLİ RAMPASI TAKILACAK

Bu yılın sonuna kadar, bünyelerinde faaliyet gösteren tüm araçlara engelli rampası takılacağını da açıklayan Yalçın, "Şehiriçi toplu taşıma araçlarında olması gereken engelli rampası için İstanbul ve Kocaeli illerindeki firmaları ziyaret ettik. Diğer illerde de bu işi yapan firmalarla gerekli görüşmeleri birebir yaparak üyelerimiz için en uygun firma olan Adana firması ile anlaşma sağladık. Engelli rampası yapımında gerekli hassasiyet siz üyeler adına yönetim kurulumuzca yerine getirilmiş olup, yılsonuna kadar araçlarımız yönetmeliğe uygun hale getirilecektir. Araçlarında engelli rampası olmayan arkadaşlarımız, önümüzdeki yıl vize yaptıramayacaklar. Vizeye yaptıramadıkları için de devletten gelecek 750 TL'yi de alamayacaklar" diye konuştu.

Şoför esnafının ağır bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç de, "Biliyoruz ki sorumluluğunuz çok fazla. Taşıdığınız insanların can ve mal güvenliğinden birinci derecede sorumlusunuz. Aydınlı şoförler olarak sizlerin bu sorumluluğu lakıyla yerine getirdiğinizi biliyorum" dedi. Dilek ve temennilerin ardından, genel kurul sona erdi.

Resimler